Blanken scoort WK punten

Boris Blanken van het Andriessen Bedrijfswagens MX Team heeft 5 WK Punten gescoord tijdens de Grote Prijs van Nederland.

Voor Boris was het zijn allereerste Grand Prix van zijn carrière. Boris moest hierbij zijn vertrouwde Fantic XX 250 inruilen voor een XXF250.

Ondanks zijn prille voorbereiding op een viertakt ging Boris vol goede moed van start. Op zaterdag werden de trainingen verreden en de kwalificatiemanche.

De vrije training werd benut om een goed gevoel te krijgen, Boris reed de meeste rondes tijdens deze vrije training.

Bij de tijdtraining kon Boris zijn draai iets beter vinden waarbij Boris de tijdtraining afsloot op een 26e positie.

De start van de kwalificatieheat was niet goed maar Boris kon een aantal posities pakken doordat hij buitenom ging.

Boris reed elke ronde iets sneller en wist aan het einde van zijn race nog zijn snelste tijd te zetten. Ondanks twee kleine valpartijen finishte Boris op een 25e positie.

Op zondag werden de wedstrijden verreden. Helaas begon de ochtend iets minder doordat Boris in de warming up hard viel.

Bij de start van de eerste manche sloeg de motor in de eerste bocht af waardoor Boris ook als laatste moest beginnen aan de wedstrijd.

Elke ronde kreeg Boris meer zelfvertrouwen en wist positie na positie te pakken. Boris finishte op een 18e positie waarbij hij zijn eerste 3 GP punten na binnen sleep.

Vol goede moed volgde de tweede manche. Helaas vielen er een aantal rijders in de eerste bocht waaronder Boris.

Met constante ronde tijden wist Boris er toch nog een 19e plek uit te slepen.

Totaal werd Boris 21e waarbij hij 5 WK punten heeft behaald.

Boris wil iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt.

Speciale dank gaat uit naar BEWO Tuning en Motoren, Fantic Nederland en Thijs van Langen.

De volgende wedstrijd is a.s. zondag ONK Boekel waarbij Boris een tweede plaats bezet.