9.1 op basis van 176 beoordelingen klantenvertellen

Vragen?

Bel ons op 0315 726 501

Showroom

ma t/m vr 08:00 tot 17:00
za 09:00 tot 14:00

27-04-2024 Gesloten

Werkplaats

ma t/m vr 08:00 tot 17:00

27-04-2024 Gesloten

Header logo - Andriessen Bedrijfswagens
Onderdelen nodig?

Ontdek de carrosserievorm: Koelwagens & Vrieswagens

koelwagen
vrieswagen

Koelwagens en vrieswagens zijn bestelbussen met een laadruimte die de lading kan koelen en/of kan vriezen. Dit is ideaal voor ondernemers waarbij de lading op een vaste temperatuur moet blijven.

laadruimte koel/vrieswagen
laadruimte koelwagen
laadruimte vrieswagen

Wat is het verschil tussen een koelwagen en vrieswagen?

Zoals de naam het eigenlijk al weggeeft is het grote verschil tot welke temperatuur de laadruimte gekoeld kan worden. Een koelwagen kan over het algemeen tot 0 graden koelen en een vrieswagen kan de lading koelen tot -18 graden.

Dit kan echter nog wel (een klein beetje) verschillen per koel/vriesinstallatie. Daarom bevelen wij je nog wel aan om even bij de koel/ vrieswagen occasions te kijken of de lading op de juiste temperatuur(en) bewaard kan worden voor jouw klus!

Belangrijk om te weten

Koelwagens en vrieswagens kunnen niet altijd de maximale koel/vries temperatuur halen als:

  • Het buiten warmer is dan 35 graden.
  • De bus lang stilstaat in de zon.
  • De deuren vaak geopend worden.
  • De lading niet al gekoeld of bevroren is. Een koel/ vrieswagens is er namelijk voor bedoeld om de lading op een juiste temperatuur te bewaren, dus niet om het nog te koelen of te bevriezen.
  • De laadruimte te vol zit. Lucht moet boven- en onderlangs kunnen circuleren.
  • De koelmotor draait op een stationaire draaiende motor. Een koel/vrieswagen koelt namelijk normaalgesproken rijden via de motor en stilstaand via netstroom.
  • De koelinstallatie beschadigt is.

Wat voor koel/vrieswagens zijn er?

Veel van de bekende automerken kunnen worden omgebouwd tot koelwagens en vrieswagens. Dit betekent dan ook dat er veel verschillende koelwagens zijn met een laadruimte die gekoeld kan worden.

Afmetingen koel/vrieswagens

Koelwagens zijn beschikbaar in verschillende groottes. Zo heb je middelgrote bestelbussen met een koel/vriesinstallatie en grote bestelbussen met een koel/vriesinstallatie. 

Daarnaast verschillen binnen deze categorieën alle bedrijfswagens ook nog eens verschillende lengte en hoogte verhoudingen. Hierbij wordt de lengte als L aangegeven en de hoogte als H. Hierbij is over het algemeen L1H1 het standaardformaat van het model koel/vrieswagen. Hoe hoger het getal achter de L wordt, hoe vaker die is verlengd en hoe hoger het getal achter de H wordt, hoe vaker die is verhoogd.

Zo is bijvoorbeeld een middelgrote bestelbus als de Volkswagen Transporter T6 verkrijgbaar als: L1H1 en als L2H2. L2H2 geeft hier dan dus aan dat de bestelbus zowel één keer verlangd als één keer verhoogd is

Benieuwd naar de afmetingen van de koel/vrieswagen occasions? Bekijk dan de afmetingen van de modellen hieronder.

Middelgrote koel/vrieswagens:

Grote koel/vrieswagens:

Opties

Wil jij een koel/vrieswagen met navigatie, cruise control of een extra zitplaats voorin? Het is altijd handig om voor jezelf even te bepalen welke opties jij graag terugziet in je bus. Zo weet je daadwerkelijk of de koel/vrieswagen (occasion) die jij online gevonden hebt wel bij jouw past.

Andere carrosserievormen

Naast koelwagens en vrieswagens vind je ook nog in een aantal andere carrosserievormen. Wil je meer te weten komen over een andere carrosserievorm? Bekijk ze dan hier:

Koop of lease?

Weet je nu welke koelwagen of vrieswagen het beste bij jouw onderneming past? Dan wordt het tijd om te kiezen voor  koop, financial lease, shortlease of operational lease.


Kopen

Als je een koelwagen of vrieswagen koopt betaal je in één keer het hele bedrag en ben je direct eigenaar van de bus. Dit is wel een grote investering om in één keer te betalen. Maar zo ben je over het lange termijn wel het goedkoopst uit.


Financial lease

Bij financial lease betaal je de bedrijfswagen af in termijnen. Met deze leasevorm wordt je direct de economische eigenaar en beschik je ook direct over de bedrijfswagen. Daarnaast profiteer je bij financial lease ook van enkele fiscale voordelen:
✓ Je profiteert van aftrekbare BTW en investeringsaftrek

✓ Je mag de auto afschrijven én het gehele btw-bedrag terugvorderen bij de belasting.

✓ Je behoudt je schadevrije jaren en de kilometrage is onbeperkt.


Shortlease

Naast koop en financial lease is het ook mogelijk om een koel- vrieswagen te shortleasen. Bij deze leasevorm huur je eigenlijk een koelwagen voor een langere periode. Zo kan je een koel/vrieswagen al vanaf 3 maanden tot 2 jaar shortleasen. Bij shortlease wordt je dus geen eigenaar van de bus. Wel wordt bij deze vorm alles voor je geregeld. Zo hoef je zelf geen verzekeringen af te sluiten of extra kosten te betalen voor reparaties en onderhoud. Zo betaal je dus maar 1 vast maandbedrag.

Andriessen Bedrijfswagens biedt zelf alleen de optie voor koop en financial lease. Maar bij ons partnerbedrijf Bestelrent kan je ook gemakkelijk vrieswagens uit onze voorraad shortleasen!

Geïnteresseerd in een koelwagen of vrieswagen?

Heb je een koelwagen occasion gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op. U bent natuurlijk ook van harte welkom om langs te komen, wij hebben de koffie al klaar staan!

IJsselweg 49,

7061 XV Terborg

0315 323 836