9.1 op basis van 177 beoordelingen klantenvertellen

Vragen?

Bel ons op 0315 726 501

Showroom

ma t/m vr 08:00 tot 17:00
za 09:00 tot 14:00

27-04-2024 Gesloten

Werkplaats

ma t/m vr 08:00 tot 17:00

27-04-2024 Gesloten

Header logo - Andriessen Bedrijfswagens
Onderdelen nodig?

Ontdek de carrosserievorm: Kipper

kipper

Een kipper lijkt veel op een open laadbak. Zo heeft een kipper ook een open laadruimte. Maar het grote voordeel van een kipper tegenover een open laadbak is dat de laadruimte door middel van een hydraulische pomp of elektrische aansturing leeg gekiept kan worden. Dit maakt een kieper dé ideale bedrijfswagen voor ondernemers die veel grondstoffen als hout, zand, metaal, tuinafval etc. moeten vervoeren.

Soorten kippers

Er zijn twee soorten kippers. Dit zijn achterwaartse kippers en driezijdige kippers. Bij achterwaartse kippers wordt de voorkant van de laadbak door een hydraulische pomp of elektrische aansturing omhoog getild. Zo kan bij deze kippers de lading er makkelijk aan de achterkant worden gestort.

Driezijdige kippers kunnen naast de lading achter de laadbak storten ook ladingen links en rechts van de laadbak storten. Zo stort je met een driezijdige kipper wel gemakkelijker ladingen op de juiste plek. Toch kom je minder snel een driezijdige kipper tegen dan een achterwaartse kipper. Dit komt doordat driezijdige kippers een stuk duurder zijn dan achterwaartse kippers.

Welke bedrijfswagen merken hebben kippers?

Veel van de bekende automerken hebben bedrijfswagen occasions die omgebouwd zijn tot kippers. Vaak zijn het de grootste modellen zoals bijvoorbeeld de Volkswagen Crafter en Mercedes-Benz Sprinter die omgebouwd zijn als kipper. In het lijstje hieronder vind je alle modellen die je vaak terugziet als kipper:

Opties

Wil jij een kipper met navigatie, cruise control of een extra zitplaats voorin? Het is altijd handig om voor jezelf even te bepalen welke opties jij graag terugziet in je bedrijfswagen. Zo weet je daadwerkelijk of de kipper (occasion) die jij online gevonden hebt wel bij jouw past.

kipper met enkel lucht
kipper met dubbel lucht

Enkel of dubbel lucht

Ook zijn er kippers met enkel of dubbel lucht. Bij enkel lucht heeft de kipper gewoon 4 banden (twee voorbanden en twee achterbanden). Bij dubbel lucht heeft de kipper 6 banden. Hierbij heeft de kipper dan dubbele achterbanden. Een kipper met dubbel lucht geeft je meer stabiliteit. Maar door dubbel lucht wordt het totale gewicht van de kipper wel hoger. Dit betekent dus dat je door te kiezen voor dubbel lucht wel een lager laadvermogen hebt dan bij kippers met enkel lucht.

kipper met enkel cabine
kipper met dubbel cabine

Enkel of dubbel cabine

Kippers komen het vaakst voor met een enkel cabine. In een kipper met enkele cabine zijn er vaak zitplaatsen aanwezig voor 2 tot 3 personen met een kiepbare open laadbak. 

Een kipper met dubbele cabine heeft achter de voorste zitplaatsen nog een bank met zitplaatsen voor 3 extra personen. Bij een kipper met dubbele kunnen er dus in totaal 5 tot 6 personen inzitten. Door de extra zitplaatsen wordt de cabine dus wel +- 1 meter langer. Dit zorgt er dan weer voor dat de open laadbak vaak +- 1 meter kleiner is bij een kipper met dubbele cabine.

laadruimte kipper

Wat zijn de afmetingen van een kipper?

Bij kippers verschillende de afmetingen per voertuig. Dit komt doordat kippers in verschillende lengte en breedte verhoudingen verkrijgbaar zijn.

Om erachter te komen of de kipper groot genoeg is voor jouw (onderneming) bevelen wij je aan om bij onze kippers in de beschrijvingen te kijken. Hierin vermelden wij namelijk de exacte afmetingen van de meubelbak. Zo weet je zeker of de kipper aan groot genoeg is voor jou!

Andere carrosserievormen

Naast kippers vind je bedrijfswagens ook nog in een aantal andere carrosserievormen. Wil je meer te weten komen over een andere carrosserievorm? Bekijk ze dan hier:

Koop of lease?

Weet je nu welke kipper het beste bij jouw onderneming past? Dan wordt het tijd om te kiezen voor  koop, financial lease, shortlease of operational lease.

Kopen

Als je een kipper koopt betaal je in één keer het hele bedrag en ben je direct eigenaar van de bus. Dit is wel een grote investering om in één keer te betalen. Maar zo ben je over het lange termijn wel het goedkoopst uit.

Financial lease

Bij financial lease betaal je de bedrijfswagen af in termijnen. Met deze leasevorm wordt je direct de economische eigenaar en beschik je ook direct over de bedrijfswagen. Daarnaast profiteer je bij financial lease ook van enkele fiscale voordelen:
✓ Je profiteert van aftrekbare BTW en investeringsaftrek

✓ Je mag de auto afschrijven én het gehele btw-bedrag terugvorderen bij de belasting.

✓ Je behoudt je schadevrije jaren en de kilometrage is onbeperkt.

Shortlease

Naast koop en financial lease is het ook mogelijk om een kipper te shortleasen. Bij deze leasevorm huur je eigenlijk een kipper voor een langere periode. Zo kan je een kipper al vanaf 3 maanden tot 2 jaar shortleasen. Bij shortlease wordt je dus geen eigenaar van de kipper. Wel wordt bij deze vorm alles voor je geregeld. Zo hoef je zelf geen verzekeringen af te sluiten of extra kosten te betalen voor reparaties en onderhoud. Zo betaal je dus maar 1 vast maandbedrag.

Andriessen Bedrijfswagens biedt zelf alleen de optie voor koop en financial lease. Maar bij ons partnerbedrijf Bestelrent kan je ook gemakkelijk kippers uit ons aanbod shortleasen!

Geïnteresseerd in een kipper?

Heb je een occasion met kipper gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op. U bent natuurlijk ook van harte welkom om langs te komen, wij hebben de koffie al klaar staan!

IJsselweg 49,

7061 XV Terborg

0315 323 836