9.1 op basis van 177 beoordelingen klantenvertellen

Vragen?

Bel ons op 0315 726 501

Showroom

ma t/m vr 08:00 tot 17:00
za 09:00 tot 14:00

27-04-2024 Gesloten

Werkplaats

ma t/m vr 08:00 tot 17:00

27-04-2024 Gesloten

Header logo - Andriessen Bedrijfswagens
Onderdelen nodig?

Ontdek de carrosserievorm: Personenbus

Personenbus
Personenvervoer
9-persoons bus

Een personenbus een een bestelbus die is bedoeld voor om mensen te vervoeren. Tussen een middelgrote bestelbus en een personenbus zit verder dan ook geen groot verschil. Zo is bij een personenbus alleen de laadruimte vervangen door extra zitplaatsen.

Personenbussen zijn vaak uitgerust met drie rijen met zitplaatsen. Zo heb je in een personenbus maximaal plaats voor 9 personen. Voorin zit dan een bestuurdersstoel met daarnaast nog een bijrijdersbank met zitplaatsen voor 2 personen. Daarachter zitten dan 2 rijen met banken voor drie personen.

Een personenbus is over het algemeen uitgerust met 2 deuren, een zij schuifdeur aan de rechterkant en een achterklep of achterdeuren voor de laadruimte. De stoelen zijn vaak inklapbaar of uitneembaar. Dit zorgt ervoor dat je de personenbus ook nog gemakkelijk als bestelbus kan gebruiken op de momenten dat je minder personen hoeft te vervoeren.

Enkel Cabine
Dubbel Cabine

Heb je al genoeg aan 3 of 5 of 6 zitplaatsen?

Overweeg dan een enkel of dubbel cabine. Bij een bus met enkele cabine heb je zitplaatsen voor 2 of 3 personen. Bij een dubbel cabine heb je zitplaatsen voor 5 of 6 personen. Zo heb je dus minder zitplaatsen dan bij een personenbus. Maar hierdoor heb je dus nog wel een grotere laadruimte over.

Welke bedrijfswagens zijn vaak te vinden als personenbus?

Over het algemeen worden veel van de middelgrote bestelbussen als de Ford Transit Custom en de Fiat Talento. In dit lijstje vind je de modellen die je het vaakste bij ons tegenkomt als Personenbus:

Opties

Wil jij een personenbus met navigatie, cruise control of een extra zitplaats voorin? Het is altijd handig om voor jezelf even te bepalen welke opties jij graag terugziet in je bus. Zo weet je daadwerkelijk of de personenbus (occasion) die jij online gevonden hebt wel bij jouw past.

Andere Carrosserievormen

Naast personenbussen vind je bedrijfswagens vaak ook nog in een aantal andere carrosserievormen. Wil je meer te weten komen over de andere carrosserievormen? Lees er dan hier meer over:

Koop of lease?

Weet je nu of een personenbus goed bij jouw onderneming past? Dan wordt het tijd om te kiezen voor  koop, financial lease of shortlease.

Kopen

Als je een personenbus koopt betaal je in één keer het hele bedrag en ben je direct eigenaar van de bus. Dit is wel een grote investering om in één keer te betalen. Maar zo ben je over het lange termijn wel het goedkoopst uit.

Financial lease

Bij financial lease betaal je de 9-persoons bus af in termijnen. Met deze leasevorm wordt je direct de economische eigenaar en beschik je ook direct over de bedrijfswagen. Daarnaast profiteer je bij financial lease ook van enkele fiscale voordelen:
✓ Je profiteert van aftrekbare BTW en investeringsaftrek

✓ Je mag de auto afschrijven én het gehele btw-bedrag terugvorderen bij de belasting.

✓ Je behoudt je schadevrije jaren en de kilometrage is onbeperkt.

Shortlease

Naast koop en financial lease is het ook mogelijk om een personenbus te shortleasen. Bij deze leasevorm huur je eigenlijk een 9-persoons bus voor een langere periode. Zo kan je een personenbus al vanaf 3 maanden tot 2 jaar shortleasen. Bij shortlease wordt je dus geen eigenaar van de bus. Wel wordt bij deze vorm alles voor je geregeld. Zo hoef je zelf geen verzekeringen af te sluiten of extra kosten te betalen voor reparaties en onderhoud. Zo betaal je dus maar 1 vast maandbedrag.

Andriessen Bedrijfswagens biedt zelf alleen de optie voor koop en financial lease. Maar bij ons partnerbedrijf Bestelrent kan je ook gemakkelijk personenbussen uit ons assortiment shortleasen!

Geïnteresseerd in een bestelbus?

Heb je een bestelbus occasion gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op. U bent natuurlijk ook van harte welkom om langs te komen, wij hebben de koffie al klaar staan!

IJsselweg 49,

7061 XV Terborg

0315 323 836